Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@03:31:14 GMT

چند خبر از حوزه‌های تجسمی و موسیقی

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۱۸۴۶۸

جمعی از اعضای شورای عالی و هیئت مدیره خانه موسیقی همراه برخی مسئولان فرهنگی از نادر گلچین - خواننده پیشکسوت - در بیمارستان عیادت کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی خانه موسیقی، داود گنجه‌ای (قائم‌مقام خانه موسیقی و عضو شورای عالی)، سیدمحمد میرزمانی (رئیس هیئت مدیره خانه موسیقی) و محمد سریر (عضو شورای عالی) به نمایندگی از اعضای شورای عالی و هیئت مدیره خانه موسیقی همراه مشاور معاونت هنری وزیر ارشاد و همچنین جمعی از مسئولان شهرداری، در بیمارستان گاندی حضور یافتند و از نادر گلچین - خواننده پیشکسوت موسیقی - عیادت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دیدار که محمد موسوی (نوازنده نی) هم در آن حضور داشت، نازنین گلچین - دختر نادر گلچین - درباره مشکلات جسمانی پدرش توضیح داد: پدرم از ۲۳ روز پیش تا کنون، در بیمارستان بستری است و با توجه به این‌که به ذات‌الریه نیز مبتلا شده، سطح هوشیاری‌اش بسیار پایین است.

داود گنجه‌ای نیز در این دیدار، گفت: استاد نادر گلچین، یکی از هنرمند با اخلاق، مهربان و دوست‌داشتنی کشور ما هستند که جامعه ایران با صدای لطیف مخملی‌شان خاطره‌ها دارد.

او ادامه داد: خبر بستری شدن این مرد با فرهنگ و با صفا، همه ما را متاثر کرد. امیدوارم با کمک خداوند و تلاش‌های تیم پزشکی، ایشان هرچه زودتر لباس عافیت بپوشد.

گنجه‌ای با اشاره به جایگاه ارزنده نادر گلچین و دیگر هنرمندان پیشکسوت موسیقی، افزود: باید ساز و کاری فراهم شود و بخشی هم برای پیگیری احوال هنرمندان پیشکسوت که در بستر بیماری هستند، به‌وجود آید تا هر کمکی از خانه موسیقی برمی‌آید، برای این بزرگان فرهنگ و هنر انجام دهیم.

نازنین گلچین هم در پایان این دیدار، با قدردانی از حضور هنرمندان و مسئولان خانه موسیقی، تاکید کرد: باید قدر گوهرهای ناب هنر و موسیقی کشور را بدانیم و از همه مردم می‌خواهم برای سلامتی پدرم، استاد نادر گلچین، دعا کنند.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

«آرنا زینلیان» آثارش را که براساس درونیات و آنچه در ذهنش از دنیای بیرون متصور است، به تصویر درآورده، در گالری «فردا» نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی این گالری، نمایشگاه"ذهن نیمه هوشیار" که به نمایش آثار نقاشی آرنا زینلیان اختصاص دارد، براساس توجه‌های ذهنی هنرمند به محیط و آن چیزی است که در یک ذهن نیمه هوشیار می‌گذرد. در این نمایشگاه، ۱۸ اثر از این هنرمند به‌نمایش درخواهد آمد.

این نمایشگاه از ۲۳ تا ۳۰ شهریورماه در گالری فردا برپا خواهد شد. علاقه‌مندان برای دیدن آن می‌توانند از ساعت ۱۶ تا ۲۰ به گالری فردا واقع در خیابان کریمخان زند، زیر پل کریمخان، خیابان حسینی، کوچه اعرابی ۶، پلاک ۲، واحد ۲ مراجعه کنند.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

آلبوم «نوستالژینامه»، اثر «فرزاد میلانی» منتشر شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی این اثر، «نوستالژینامه» آلبومی است که همزمان هم حس کهنگی دارد و هم بوی تازگی می‌دهد. «فرزاد میلانی» خواننده و تنظیم‌کننده آن است.

۱۱ قطعه به نام‌های «شانه»، «آمد نوبهار»، «مستُم مستُم»، «عقرب زلف»، «بارون بارونه»، «دختر بویراحمدی»، «دل دیونه» و «دلبر»، برای این آلبوم انتخاب شده و به اجرا درآمده‌اند.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

امیر اثنی‌عشری همراه گروه «مهرساز» در تالار رودکی می‌خواند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی این برنامه، کنسرت گروه مهرسازبه خوانندگی امیر اثنی‌عشری ۲۷ شهریورماه ساعت ۲۱ در تالار رودکی روی صحنه می رود.

اثنی‌عشری - خواننده - در این‌باره گفت: در این کنسرت که به سرپرستی میثم دانشوری و آهنگسازی رضا عباسی در دو بخش نوا و شور اجرا می‌شود، تصانیفی روی اشعاری از مولانا، فردوسی، نظامی، رهی معیری و مهران مهراب‌زاده اجرا خواهد شد. من نیز آوازهایی را با استفاده از اشعار سعدی و شهریار اجرا خواهم کرد.

اعضای گروه مهرساز در این برنامه عبارتند از: میثم دانشوری (تار - سرپرست گروه)، رضا عباسی (نی - آهنگساز)، محسن عبادتی (کمانچه)، لعیا طبیبی (کمانچه آلتو)، حبیب احمدی‌فرد (سنتور)، نیما لطفی (تار)، لیدا فلکی‌مقدم (تارباس)، فرنوش تدین (عود)، حامد مردانیان (دف)، بهنوش طبیبی (تنبک) و امیر اثنی‌عشری (آواز).

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

کنسرت تنبورنوازان «واله» نیمه دوم از شهریورماه امسال در خانه هنرمندان ایران برگزار و آخرین اثر مکتوب «حیدر کاکی» سرپرست این گروه نیز همزمان با این کنسرت، رونمایی می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی این برنامه، کنسرت گروه «واله» ساعت ۱۹ روز ٢۴ شهریورماه، در دو بخش به اجرا درمی‌آید و در حاشیه آن، مراسم رونمایی از آخرین کتاب منتشرشده «حیدر کاکی» با عنوان «ته رزهای باستانی تنبور» که نت‌نویسی آموزشی - تحلیلی مقام‌های مجلسی و مجازی تنبور است، برگزار خواهد شد.

کنسرت پیش رو در دو بخش اجرا می‌شود؛ بخش اول آن را «تصنیف پریزاد» (آهنگساز حیدر کاکی، شعر سعدی)، «آواز شاه خوش‌نشینی براساس مقام شاه خوش‌نشینی»، «تصنیف وه هار» (آهنگساز حیدر کاکی، شعر فولکلور)، «قطعه بی‌کلام وداع» (آهنگساز علی‌اکبر مرادی)، «تصنیف قدیمی باده‌نوشان با شعر فولکلور»، «سوار سوار مقام قدیمی بی‌کلام» و «تصنیف فراق» (آهنگساز علی‌اکبر مرادی) تشکیل می‌دهد. در بخش دوم نیز «عاشقان» (آهنگساز حیدر کاکی براساس مقام بایه بایه شعر مولانا)، «قطعه بی‌کلام بی‌کران» (آهنگساز حیدر کاکی)، «مقام گل و خاک» به روایت علی‌اکبر مرادی با شعر فولکلور، «ساز و آواز» براساس مقام قطار سحری شعر مولوی کرد، «قطعه بی‌کلام مهجوری» (آهنگساز علی‌اکبر مرادی) و «خانه می‌ری» (تنظیم حیدر کاکی با شعر بیسارانی) به اجرا درخواهد آمد.

~.~.~.~.~.~.~.~.~.~

ستاد برگزاری نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و عکس «مسیر عشق» با آماده‌سازی تابلویی از تصویر شهید مدافع حرم، محسن حججی و امضای جمعی از سینماگران، آن را به خانواده این شهید اهدا خواهد کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی این برنامه، همزمان با ۲۱ شهریورماه، روز سینما، بیش از ۴۰ هنرمند حوزه سینما اعم از کارگردانان، بازیگران، تهیه‌کنندگان و ... با امضا و اهدای تابلویی به همسر و فرزند خردسال شهید محسن حججی که حاوی تصویری از آن شهید دلاور و قطعه شعری از شاعر مرحوم قیصر امین‌پور است، یاد و خاطره او و شهدای مدافع حرم را گرامی داشتند.

اکبر زنجانپور، احمدرضا درویش، حسن فتحی، مجید مظفری، شهریار بحرانی، تورج منصوری، پرویز شیخ طادی، همایون اسعدیان، جواد شمقدری، منوچهر شاهسواری، جمال شورجه، فریبا کوثری، نادر طالب‌زاده، فریدون جیرانی، مسعود ده‌نمکی، جهانگیر الماسی، علیرضا رضاداد، سیروس الوند، مجید رجبی‌معمار، محمدعلی باشه آهنگر، نادر مقدس، احمد مرادپور، مهدی فیوضی، رضا ناجی، سید احمد میرعلایی، نگین صدق گویا، مهدی عظیمی میرآبادی، داریوش باباییان، علی دهکردی، حسن علیمردانی، قربان ‌نجفی، ناصر شفق، کمند امیرسلیمانی، شفیع آقامحمدیان از جمله امضاکنندگان این تابلو هستند.

این تابلو که طرح گرافیکی آن توسط محمد یاراحمدی، مدیر هنری جشنواره بین‌المللی فیلم و عکس مسیر عشق، طراحی شده است، از سوی ستاد این جشنواره، به خانواده معزز شهید حججی در شهرستان نجف‌آباد اصفهان تحویل داده خواهد شد تا احترام و ارادت چهره‌های سینمایی کشور به شهیدان راه عدالت و حقیقت برای همیشه به یادگار در حافظه تاریخی این سرزمین ثبت شود

نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و عکس مسیر عشق که از اول تا پنجم آبان امسال در دو شهر مشهد مقدس و کربلای معلی برگزار می‌شود، علاوه بر آمادگی برای دریافت آثار تصویری، فیلمنامه و عکس‌های حرفه‌ای و مردمی با موضوع پیاده‌روی اربعین حسینی و ترویج فرهنگ عاشورایی، از بهترین دلنوشته یا زبان حال، از تصویر معروف شهید حججی و دشمن ملعون داعشی در هنگام اسارت تقدیر خواهد کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۱۸۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«از خارجی‌ها همه جا» تا «بنی آدم اعضای یک پیکرند» در دوسالانه هنر ونیز

امسال، با همکاری رایزنی فرهنگی کشور در ایتالیا و مسئولان هنری و هنر‌های تجسمی کشور، ایران توانسته است در مهم‌ترین رویداد تجسمی دنیا؛ شصتمین دوره دوسالانه هنر ونیز حضور برجسته‌ای داشته باشد که در جریان آن، شعار غرفه هنر کشور «بنی آدم اعضای یک پیکرند» است. 

درواقع، دوسالانه ونیز شامل نمایشگاهی از آثار هنری معاصر است و همان‌طور که از نامش مشخص است هر دو سال یکبار در شهر ونیز ایتالیا آغاز به کار می‌کند و تأسیس این رویداد فرهنگی مهم مربوط به سال ۱۸۹۵ است که هدف آن، حمایت از هنر‌های تجسمی در یکی از مهد‌های هنری دنیا؛ ایتالیاست. 

از ۲۱ آوریل بود که شصتمین دوره بینال ونیز با شعاری تحت عنوان «خارجی‌ها همه‌جا» کار خود را آغاز کرده است و در جریان آن ۹۵ کشور حضور داشته‌اند و این مهم، جزء بی سابقه‌ترین‌ها بعد از شیوع کووید ۱۹ بوده است و یکی از نکات حائز اهمیت در خصوص شصتمین دوره دوسالانه هنر ونیز این است که کشورمان حضور پُررنگی داشته و توانسته است حرفی برای گفتن داشته باشد تا جایی که از زمان راه اندازی دو سالانه، ایران برای نهمین سال توانسته است حضور متفاوتی در این رویداد داشته باشد.

حضور آثار برجسته هنرمندان تراز اول تجسمی ایران در دو سالانه هنر ونیز 

امسال، غرفه ایران میزبان آثار فاخری از برجسته‌ترین هنرمندان معاصر کشور از جمله کاظم چلیپا، غلامعلی طاهری، عبدالحمید قدیریان، مرتضی اسدی و مصطفی گودرزی است که در شعار آن؛ یعنی مصرع شعر معروفی از سعدی شیرازی با عنوان «بنی آدم اعضای یک پیکرند» کلید واژه‌هایی مثل اتحاد و کمک به هم نوع در ذهن افراد متبادر می‌شوند.

در دو سالانه هنر‌های تجسمی ونیز، امیر عبدالحسینی، به عنوان کیوریتور ارشد غرفه پاویون رسمی جمهوری اسلامی ایران، شعیب حسینی مقدم، کیوریتور و جعفر واحدی، مدیر برنامه‌ریزی و امور اجرایی حضور دارند و مهم‌ترین نکته‌ای که در این رویداد مهم هنری جهان به چشم می‌خورد روشنگری جنایات رژیم صهیونیستی برای مردم ایتالیاست.

صبوری، سفیر کشورمان با اشاره به حضور معنادار ایران در دوسالانه ونیز گفت: توجه به تحولات خاورمیانه، عنوان نمایشگاه بسیار سنجیده و هوشمندانه انتخاب شده است و بازدید کنندگان به این مهم پی خواهند برد و این نشان دهنده سیاست راهبردی ما در منطقه است.

با توجه به شرایطی که در منطقه وجود دارد، انتخاب و برگزاری این نمایشگاه می‌تواند تسکین دهنده آلام مردم فلسطین باشد.

سفیر کشور اشاره کرد: روشنگری جنایات رژیم صهیونیستی برای مردم ایتالیا و گردشگران خارجی فرصت خوبی برای تبیین این جنایات است.

همچنین، محمدتقی امینی، رایزن فرهنگی ایران در جریان برگزاری این رویداد مهم گفت: حضور جمهوری اسلامی ایران در شصتمین دوره جشنواره بینال هنری ونیز موجب سرافرازی و افتخار است. 

هنرمندان به همراه آثار بسیار فاخرشان در این نمایشگاه با توجه به شرایط بین‌المللی بسیار مهم ارزیابی می‌شوند و این مهم موجب شده است که هنرمندان فرهیخته کشورمان حمایت از مردم ستمدیده غزه و فلسطین را در دستور کار خود قرار دهند.

غرفه ایران در شصتمین بینال هنر ونیز در حمایت از کودکان غزه

محمد خراسانی‌زاده، مدیرکل هنر‌های تجسمی، سرپرست موزه هنر‌های معاصر و مسئول پاویون ایران در شصتمین دوسالانه هنر ونیز ۲۰۲۴ نیز، با بیان این‌که حرف اصلی دنیا را مردم فلسطین دانست، بیان کرد: از دانشگاه‌های آمریکا تا شهر‌های مختلف اروپا و اتفاقات مهم هنری که در دنیا در حال رقم خوردن است، پرچم اصلی، پرچم نگرانی‌های انسانی است که بلند شده است و در جای جای دنیا، فراتر از اقوام و ملیت‌ها و مرام و مسلک‌ها، مسئله همه حمایت از مظلومان فلسطین و ایستادگی در مقابل دژخیمان کودک کُش و نسل کش اسرائیلی است. در نتیجه، در مهم‌ترین رویداد تجسمی دنیا موضوع و رویکرد کلان غرفه رسمی ایران، مسئله کودکان غزه است.

مدیرکل هنر‌های تجسمی افزود: بازتابش آثار در داخل آینه‌کاری ایرانی و در قالب فناوری واقعیت مجازی، موشن گرافی، چیدمان و اتفاقات دیگری که یک روایت یکپارچه و منسجم از ماجرای فلسطین را برای همه هنرمندان، هنرگردانان و علاقمندان به عرصه هنر به نمایش گذاشته است؛ پرچمی از فرهنگ همیشه طرفدار مظلوم ایرانیان را بلند کرده است.

گفتنی است از آن‌جایی که دو سالانه‌ی هنر ونیز هر دوسال یکبار به مدت شش ماه، میزبان کشور‌های جهان با هنرمندان منتخب در عرصه‌های گوناگون هنر‌های تجسمی بوده است و هر کشوری تلاش می‌کند با برپایی پاویون‌‎های خود، کانون توجهات قرار بگیرد. در نتیجه، ایران هم از این قاعده مستثنی نبوده و حضور ایران در دوسالانه هنر ونیز به همت همکاری رایزنی فرهنگی و سفارت جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا با اداره کل هنر‌های تجسمی و موزه هنر‌های معاصر و کارشناسان موزه صورت گرفته است؛ به‌طوری که آثار هنرمندان ایرانی به نمایش رنج و آلام کودکان فلسطینی در جریان حمله رژیم اشغالگر صهیونیستی به نوار غزه اهتمام ویژه‌ای داشته و این موضوع مهم در جدیدترین آثار هنرمندان تراز اول هنرهای تجسمی کشور در این رویداد به نمایش درآمده است.

نکته حائز اهمیت این است که غرفه ایران در شصتمین بینال هنر ونیز از ظهر روز ۸ اردیبهشت ماه با حضور محمدرضا صبوری سفیر ایران در ایتالیا از غرفه ایران رسماً آغاز به کار کرد. در این دوره از بینال هنر ونیز، ۵ هنرمند ایرانی نقاش با موضوع «کودکان غزه» اثر دارند. از اینرو، در بیانیه جمهوری اسلامی ایران در شصتمین بینال هنر ونیز با عنوان «هنر بدون مرز» و به قلم محمد خراسانی زاده، رئیس پاویون ایران این‌طور نوشته شده است:

«ما انسان‌ها فرزندان آدم و حوا همه از یک ریشه و یک خانواده‌ایم و برادران و خواهران یکدیگر محسوب می‌شویم. شادی‌ها و غم‌هایمان مشترک است، اندوه و درد و ستم دیدن هر ملتی برایمان تلخ است و موفقیت و شادکامی هر ملتی بدون تضییع حقوق دیگران برای همه شادی آفرین خواهد بود پس در چنین شرایطی چگونه می‌توانستیم بی تفاوت بمانیم و سکوت پیشه کنیم؟ پس اگر بنی آدم اعضای یک پیکرند باید زبان رسای هنر را به عنوان فریادی غضب آلود در اعتراض به این ظلم بی سابقه به کار می‌گرفتیم و با دست هنرمندان چیره دست و صاحب نام ایران اسلامی گوشه‌هایی از ستمی که بر هم‌نوعان مان می‌رود، نمایان می‌ساختیم. چنان که شاعر ایرانی سعدی شیرازی چنین سروده است:

بنی آدم اعضای یک پیکرند که در آفرینش ز یک گوهرند

چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضو‌ها را نماند قرار

شعار «خارجی‌ها همه جا» در شصتمین دوسالانه هنر ونیز زمینه مناسبی را فراهم کرد که جمهوری اسلامی ایران عنوان بنی آدم اعضای یک پیکرند را برای نمایشگاه رسمی خود برگزیند تا یادآوری کند که به دور از هیاهو‌های رسانه‌ای، هنری دارای ارزش والاتری است که شأن انسان‌ها را محترم بشمارد و عدالت و شرافت و انصاف را به روشنی ترسیم کند.

در غرفه ایران کوشیده‌ایم تا مرز‌های قراردادی بین کشور‌ها را برداریم و از دریچه انسانیت بخشی از لحظه‌های اندوهناک تاریخ این روز‌های بشریت را به تماشا بنشینیم، گاه با آثار تجسمی که نوآورانه و خلاقانه حرف‌هایی تازه برای گفتن دارند، گاه با چیدمانی که مخاطب را در موقعیتی متفاوت قرار می‌دهد، گاه با فناوری واقعیت مجازی که پدیده‌های فیزیکی را به چالش می‌کشد و گاه با تلألو تصویر در هنر آینه کاری ایرانی که همچون درخشش ستارگان در میانه کهکشان‌ها نور امید را برای روزگاری بهتر بر تاریکی‌های امروز دنیا می‌تاباند. البته همه اینها نمونه‌های کوچکی از هنر هنرمندان ایرانی است که مرز‌ها را شکسته‌اند و پیامی است از وارثان تمدن هشت هزار ساله ایران که بر دیوار‌های بنایی در شهر کهن ونیز برنشسته‌اند. آن روز فرا خواهد رسید که رنج‌ها و ظلم‌ها به پایان می‌رسد؛ مرز‌های غیر واقعی فرو خواهد ریخت و همه انسان‌ها یک امت واحد خواهند شد.

این روز‌ها کام همه جهانیان از آن چه بر مردم مظلوم و مقتدر فلسطین می‌گذرد، تلخ شده است. در این نقطه از دنیا جنایاتی شگرف در حال وقوع است که بهتر است نام آن را نسل کشی و جنایت علیه بشریت بگذاریم. کودکان بی پناه فلسطینی تنها به جرم این که در سرزمین مادری شأن به دنیا آمده اند و فقط به این علت که فلسطینی هستند. روزهایشان را با بمب، موشک، کشتار، گرسنگی و آوارگی به شب می‌رسانند و شب‌هایشان را با ترس و واهمه می‌گذرانند.»

بدنبال آن، در متن امیر عبدالحسینی، مدیر هنری، پژوهشگر و کیوریتور ارشد غرفه ایران در شصتمین بینال هنر ونیز متنی با عنوان «والایی؛ در سرزمینی که برای صلح آفریده شد» این‌طور آمده است:

«هنرمند به جای همه آنان سخن می‌گوید که قادر به سخن گفتن نیستند. این کلام آندره تارکوفسکی سینماگر نامدار روس است که هنرمند را به مثابه یک پیامبر می‌دانست؛ چرا که هنرمند «زیبایی» را همراه با آیینه‌ای اخلاقی می‌آفریند، اما آن‌جا که هنرمند قادر به سخن گفتن نیست تکلیف چه خواهد بود؟ آنجا که موضوع بزرگ‌تر از توان و داشته‌های هنرمند است، چه باید کرد؟ فرض کنید نویسنده‌ای، نقاشی یا فیلمسازی بخواهد عظمت و اندوه و ایثار مردم غزه را بیان کند. چنین چیزی شدنی است؟ هنرمند و نویسنده هر چه بکوشد نمی‌تواند اقیانوس این واقعه را آن‌گونه که رقم خورده در ظرف هنر و کلام بریزد. با این همه آموزه‌های ما تعریفی جامع‌تر از هنر ارائه می‌دهد و افعال بلند مرتبه‌ای را برابر با هنر می‌داند. در آرمان شهر فلاسفه غرب و شرق و نگاه فیلسوفان اسلامی هنری ارزشمند است که فضائل والا به همراه داشته باشد و این فضائل همان است که در شهادت این نظر کرده‌های بهشت خداوند به زیباترین شکل نمایان شده است. آیا در شهادت هزاران کودک معصوم غزه چیزی جز دیدن موقعیت است. این نظریه توصیف تجربه‌های نامتناهی مانند ایمان، امید، شکوه، شگفتی ستایش، هراس مرگ و … را شامل می‌شود و به امور فراموش ناشدنی تاب نیاوردنی و از همه مهمتر تفکر برانگیز اشاره دارد. از نظر لیوتار امر والا در نمایش امور نمایش ناپذیر معنا می‌یابد و به تصویرگری نوعی از احساس می‌پردازد که تخیل انسان قادر به درک عظمت و قدرت آن نیست.

از این منظر است که هنر نقاشان صاحب نامی، چون مرتضی اسدی، کاظم چلیپا، غلامعلی طاهری، عبدالحمید قدیریان و مصطفی گودرزی اهمیت مضاعفی دارد و تجربه نابی از زیباشناختی «هنر والا» را به نمایش می‌گذارد. بازنمایی عنصر ناب هنری یکی از سه موضوعی است که کاندینسکی لازمه شکل گیری هر اثر هنری می‌داند. این نقاش و نظریه پرداز هنر، شرط دیگر را چنین می‌داند که هنرمند فرزند زمانه خودش باشد و اثر او بازتاب کاملی از تجربه‌هایش را منعکس کند. دارا بودن بیان و سبک فردی سومین خصوصیت اثر هنری از دیدگاه کاندینسکی است. سه ویژگی مهمی که در آثار این هنرمندان نقاش نمایان است تا تصویری از «والایی» را به کودکان غزه و به آیندگان تقدیم کنند. این همان تفاوت «امر جمیل» و «امر جلیل» و به تعبیری هنر زیبا و هنر والا است که در اندیشه فلاسفه‌ای، چون لیوتار مطرح شده است. از سخن این اندیشه گر قرن بیستم چنین بر می‌آید که وقایعی وجود دارد که احساس و ادراک می‌شود، اما قابل بیان نیست و وظیفه هنرمند بازنمایی آن است.»

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری موسیقی و هنرهای تجسمی

دیگر خبرها

  • پنالتی استقلال مقابل تراکتور سوخت؟ | کارشناس داوری نظر می دهد
  • رامین حسین‌پور بهترین آهنگساز یک فستیوال بین‌المللی شد
  • دومین نمایشگاه صنعت موسیقی برگزار می‌شود
  • انتشار کتاب «سمفونی رنگ، هارمونی خط»
  • رامین حسین پور بهترین آهنگساز فستیوال لس‌آنجلس شد
  • هیچ نهادی مجاز به لغو کنسرت‌ها نیست/ در سوگِ مرگِ «موسیقی هنری»
  • «از خارجی‌ها همه جا» تا «بنی آدم اعضای یک پیکرند» در دوسالانه هنر ونیز
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • مسکن مهر دامغان نیازمند ۲ مدرسه است
  • طالب‌زاده با وجود اهانت‌های گروه‌های مختلف، هیچگاه نه مردد شد و نه ترسید/زیست شهیدانه در زندگی نادر دیده می‌شد