Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@06:03:32 GMT

«ردیف سازی تنبور» توسط «حیدر کاکی» ثبت و آوانگاری شد

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۹۵۲۶۹

کتاب «ته رزهای باستانی تنبور» (روایت سازی مقامات مجلسی و مجازی) به روایت استاد «علی‌اکبر مرادی» که آوانگاری و نت‌نویسی آموزشی و تحلیلی آن توسط «حیدرکاکی» ثبت شده است، به‌زودی منتشر می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی این اثر که توسط انتشارات موسیقی عارف منتشر می‌شود، حیدر کاکی در این‌باره نوشته است: روایت سازی «مقامات مجلسی و مجازی تنبور» آوانگاری یک فرهنگ صوتی است که آموزش آن تا کنون شفاهی و به‌صورت سینه به سینه بوده، اما با نت‌نویسی آموزشی و تحلیلی، برای نخستین‌بار مکتوب شده و از نشانه‌ها و علامت‌هایی که ویژه نوازندگی تنبور است، در آن استفاده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نشانه‌ها هنگام فراگیری، کاربردی عملی دارند و باعث آسانی در اجرای ساز و متناسب با فرهنگ نوازندگی این ساز کهن و مقام‌های آن است. در این کتاب، همه مقام‌های مجلسی و مجازی و گوشه‌های مختلف آن‌ها با روش تقریری و دقیق و نه توصیفی نت‌نویسی شده‌اند. در ثبت و آوانویسی آن‌ها بخش‌های مختلف مقام‌ها تفکیک و گوشه‌ها به‌صورت آغاز مقام، آوازهای هر مقام، زمزمه‌ها، بخش‌های ریتمیک و فرودهای گوناگون تقسیم‌بندی، و برابر اثر صوتی منتشرشده استاد «علی‌اکبر مرادی با هدف آموزش و فراگیری هنرجویان علاقه‌مند به این ساز، به‌صورت بی‌کلام ثبت شده است. البته دو مقام «قه تار» و «هجرانی» که در اثر یادشده به‌صورت بداهه ضبط شده بودند، در این کتاب بر پایه روایت باکلام در مقامات «یاری» نوشته شده‌اند. امید است که نت‌نویسی مقام‌های مجلسی و مجازی موجب ارتقا، گسترش، و معرفی بیشتر موسیقی تنبور شود و ضمن کمک به فراگیری علاقه‌مندان این موسیقی، پژوهشگران موسیقی و آهنگسازان نیز بتوانند ارتباط کتبی با این موسیقی برقرار کنند.

حیدر کاکی متولد سال ۱۳۵۱ منطقه گوران کرمانشاه، نوازنده تنبور، تار و سه‌تار، دانش‌آموخته مقطع کارشناسی موسیقی و کارشناسی ارشد آهنگسازی از دانشگاه سوره تهران است. او نوازندگی تنبور را از کودکی شروع کرده و محضر اساتید قدیمی تنبور مانند درویش علی میر درویشی و سید قاسم افضلی را درک کرده و در سال‌های متمادی از محضر استاد علی‌اکبر مرادی بهره‌های فراوان برده است. وی در زمینه فراگیری موسیقی دستگاهی از محضر استاد علی‌اکبر شکارچی، استاد عطاالله جنگوک و داریوش پیرنیاکان و در زمینه پژوهش موسیقی نیز از محضر پروفسور محسن حجاریان و دکتر ساسان فاطمی و در زمینه موسیقی کلاسیک غربی نیز از محضر استادان مصطفی کمال پورتراب، تقی ضرابی، محسن الهامیان، وارطان ساهاکیان و دکتر کیاوش صاحب نسق بهره‌مند شده است.

کاکی همکاری‌های متعددی با استادش علی‌اکبر مرادی در زمینه اجرای کنسرت‌ و انتشار آلبوم‌های موسیقی تنبور و کتاب شیوه آموزش تنبور «صد درس» داشته است. نگارش مقالات پژوهشی در ماهنامه هنر موسیقی و فصلنامه ماهور، آلبوم طرز تنبور از آوای باربد، آلبوم موسیقی نوایی دیگر (تنبور و پیانو) از حوزه هنری، آلبوم سحرگاهان با صدای بیژن کامکار از سروه تنبور، آلبوم نوای تنبور از نشر ماهور و کتاب زمینه شناخت تنبور از انتشارات نوید شیراز از جمله آثار منتشرشده‌ی حیدر کاکی در ایران است.

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۹۵۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت کارتن موز برای مستأجران سر به فلک کشید

از کف تا سقف‌شان انباشته از کارتن‌های موز صادراتی است. کارتن‌های موز سمت راست به ردیف کارتن‌های زیره ۳ لایه و کارتن‌های سمت چپ به ردیف کارتن‌های زیره ۵ لایه اختصاص دارد.

همشهری آنلاین، ردیف‌های تنگ هم که به کوهی کارتنی می‌مانند.

کارتن؛ یکی از مصائب مستاجران

عباس، کارگر یکی از همین حجره‌هاست. او هر روز پیش از طلوع آفتاب سراغ دیگر حجره‌ها می‌رود و کارتن‌های موز محکم و قابل استفاده را جمع‌آوری و خریداری می‌کند؛ بعضی‌ها را به تعداد و بعضی دیگر را به کیلوگرم می‌خرد. قبل از خرید هم به توصیه آقا جمشید (صاحب کارش) خوب کارتن‌ها را وارسی می‌کند تا عیب و ایرادی نداشته باشند. از ساعت حدود ۱۰ صبح قبل از آمدن آقاجمشید، کارتن‌ها مرتب و منظم در حجره روی هم ردیف عمودی ردیف شده‌اند. کمی بعد از آن هم سر و کله مشتری‌ها که این روز‌ها اغلب مستاجر هستند، پیدا می‌شود. عباس هوای آنها را دارد. چون خاطره‌های چندان خوبی از روزگار اجاره‌نشینی خود و اهل و عیالش ندارد. یکی از آن خاطرات همین تهیه کارتن‌های مقاوم برای اسباب‌کشی بود که باید بابت‌شان کلی هزینه پرداخت می‌کرد.

کارتن موزی کم از خدمات پکینگ ندارد!

یکی از مشتری با شنیدن قیمت کارتن‌های موز صادراتی از دهان عباس، کمی متعجب می‌شود و دوباره قیمت را می‌پرسد. عباس هم که عادت دارد به دیدن این تعجب کردن‌ها، تکرار می‌کند: «سایز بزرگ ۲۵ هزار تومان و سایز کوچک ۲۰ هزار تومان.» مشتری که هنوز متعجب است باز می‌پرسد: «این قیمت که گفتید برای همین کارتن‌های موزی‌ست دیگر؟» عباس، چای را لاجرعه سر می‌کشد: «بله؛ توی هر کدامشان می‌توانی از ۵ تا ۱۰ کیلوگرم با خیال راحت اسباب جای بدهی و با خودت ببریشان تا آن سر دنیا.» مشتری که پیش از این کارتن‌های موز را از برخی اصناف با قیمت هر کارتن ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان تهیه می‌کرد و با شنیدن هزینه‌های چند ده میلیونی خدمات پکینگ ویژه اسباب‌کشی، دود از سرش برمی‌خاست، بی‌معطلی ۱۰ کارتن موز سایز کوچک از عباس خرید تا همه زندگیش را در آن بسته‌بندی کند.

منبع: همشهری آنلاین

tags # تورم سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ اطلاعاتی جالب درباره زندگی انسان در کره ماه؛ از قیمت زمین تا وام مسکن در ماه! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • نگاهی به بی‌بدن|متهمان ردیف اول قتل که قاتل نیستند!
  • پنالتی استقلال مقابل تراکتور سوخت؟ | کارشناس داوری نظر می دهد
  • هشدار مقام قطری درباره پیامدهای حمله اسرائیل به رفح
  • مصیبت جدید مستاجران!
  • جوانی جمعیت نیازمند اغنا سازی است
  • مصیبت جدید مستاجران
  • قیمت کارتن موز برای مستأجران سر به فلک کشید
  • آموزش و پرورش کارخانه انسان‌سازی است
  • مسکن مهر دامغان نیازمند ۲ مدرسه است
  • سهم «اوج» و «سراج» در لایحه بودجه ۱۴۰۳ چقدر است؟